Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Závratě, zhoršené vidění pravého oka

Popis choroby: Stáří 75 let, jinak zdravý, nic nebolí, všechna vyšetření jsou v normě, včetně tlaku. Během minulého roku pozvolné zvyšování závratě při chůzi a zhoršení vidění pravého oka. Pociťuji mírný tlak v oblasti v této oblasti a pravé strany hlavy. Zhoršené dýchání nosem, hlavně v noci, ve dne nutné přidýchávání ústy. RTG,CT,SONO v pořádku, také RTG páteře, plic, dutin. Léky Cavinto,Vessel, Tinkair - nepomáhali, teď mám Enelbin, uvidím. Plánovaná operace šed. zákalu. Prosím o radu, děkuji Valsitsor

Odpovědi na otázku

Zhoršené vidění bude způsobené šedým zákalem, což by měla řešit plánovaná operace. Na závratě může mít mít vliv i nedostatečný pitný režim. Jinak se obecně ve věku nad 75 let objevují různé poruchy prokrvení mozku, které se mohou manifestovat závratěmi, výpadky hybnosti, citlivosti i smyslového vnímání, bolesti hlavy. Problém může nastat také při záklonu hlavy, kdy dochází ke stlačení přívodné tepny.