Poradna - Onemocnění mozku a nervů

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Brnění v prstech

Chci se zeptat jestli někdo neví co to je ,když mě dost často brní prsty nevím co by to mohlo být.

Odpovědi na otázku

Může to být od cukrovky po onemocnění nervů...milion možností...jděte raději k lékaři
Mne sa to tiež stávalo ale akosi to prestalo ale ak sa to často opakuje vyhladaj lekára.
Zajděte lékaři může se jednat o syndrom karpálního tunelu
rozhodně k lékaři zajděte, nejprve k obvodnímu - který provede základní vyšetření. Vyšetří vászhodnotí výsledky testů a pokud by něco našel nebo se vaše problémy stupnovaly, odešle vás ke specialistovi, nejspíše na neurologii.
brnění v prstech , je třeba zajít k lékaři příčina může být různá, buď krční páteř nebo karpaly
Pomohla mi masáž. Když ani ta nepomůže, chce to jít na neurologické vyšetření včetně magnetické rezonance.
je třeba navštívit lékaře a vyšetření,jinak je dobé užívat vitamíny skupiny B.
Brnění v prstech pociťuji taky, nejhorší to bylo, když jsem pletla svetry..asi furt ten samý pohyb, tak jsem přestala. Někdy to cítím víc, jindy vůbec..stačí si zacvičit, jít se projít, nebo v noci se přetočit na jinou stranu ...
může to být špatné prokrvování - doporučuji Ginko bilobu, nebo nedostatek hořčíku nebo něco vážnějšího - např. příznak cukrovky...zašla bych k lékaři
zajděte si na vyšetření k lékaři
Já jsem byla na neurologii s tím samým problémem, paní doktorka mi předepsala magnesium
Měla jsem to samé a měla jsem zánět v kloubu. Chce to navštívit specialistu.Ten poradí a nasadí léčbu
zajít k neurolžce
Také se připojuji k doporučení zajít ke specialistovi neni to nic přijemný .
S problémy tohoto typu jsem se několikrát potýkal. Někdy to bývá ráno jako následek přeležení ruky nebo nevhodné polohy při spaní vůbec. Z principu však obdobné potíže mohou pocházet od krční páteře. Zabírá na to její uvolnění (vlastní cvičení, masáž apod.).
souhlasím s sadraj
může se jednat o špatné prokrvení, pak je dobré zkusit přípravky s ginko bilobou, nebo může být skřípnutý nerv, pak je nutno vyhledat lékaře nebo rehabilitačního pracovníka.
Je možné, že se jedná o špatné prokrvení, zkusil bych procvičení, tření a střídání tepla a chladu abych prokrvení podpořil.
nejčastesjí jsou brnení prstůpo ráni a nebo v noci , vtsinou ej zpusobuje jak je již výše uvedeo uskřipnutá nervu v karpaním tunelu oe nei to jediná nožnost muže se jednat opravdu jen o řepežení ruky potom brneníé ryche zmizí po zmene polohy a prokrvení a menebo i blokádou dolního useku krční oátečč paok již nezvbyvá nežli zkusit nejekou ubvolnovací oceduru jaooje třeba voltarem a podobne masti aplkovaneé do oblasti horích uponu trapezoveho svalu a do středu mezi lpoatkami a sverem výs až k 1 a 2 jrčnimu obrtli , šikovne provedená ruční masáž , jde dokoncepodle přirucek prováder i sam na sobe na krk si dosahnete ale je li to nižsí misto cnetrrem k loatkam je to jiz pro druhou osobu , nejlepe na najrychleji pomaha návšteva chiropraktira ka vetčinou densim správným napravením je po problemu . amuže se ale stát že jde o výsrusky na obratlových telech a nebo meřovité výrusty na klíčové kosrï popřípade vysunutou plotnku nebo jinou deformaci napč schmorluv uzlik na lotence a pdobne a potom jedine ooperačne ale výjkony nakrku se profvaddejí až po velmi dujkladnem prozkoumání a vylouččnáí¨í ucinjosti všech ostatnoích metod jelokož hropui při špatnem provedeni nejepn paraplegie ale vzhledem k unmisteni i kdvadruplegie a pojená se vším dalsí plnou inkontinenci nekdy i nuitnou podporou dýchánáí apodobne , není to legrace v připade težsíáho poškození si není s čím zahrávat ,m nejlepši je ona pouze přepeýenáý ruka
chvilku počkej a to přestane ;)
dobrý den mě brněli prsty celkem často a bylo to od páteře a vždy mi pomohl rozpustný hořčík s vit b6....zkuste...
Brnění prstů může být při ucpání karpálního tunelu,taky při tetanii i psychického stavu,proto doporučuji navštívit lékaře,který pošle na neurologické vyšetření.
Mě taky brněly prsty, stačilo vytáhnout prsty ze zásuvky :-)
Také se připojuji k doporučení zajít ke specialistovi. Moje maminka to tak měla a zjistili, že má ucpané nervové kanálky. Operace to pak vyřešila.
nejlepsi je zajit si k neurologovi na vysetreni a pokud bude vse v poradku tak se doporucuji kombinace bylinnych smesi nervan a na klouby,cevy a ledviny.
Může to být syndrom karpálního tunelu, ten se projevuje brněním
Rozhodne bude potrebna navsteva lekare neurologa nebo mozna i revmatologa.
Mě někdy brní ruce, když je mám dlouho na stole (při psaní na NTB) ;)
MNĚ TAKY BRNĚLY RUCE,NENÍ TO ZE ZIMY,UŽ MNĚ PŘESTALY BRNĚT
Dobrý den, rozhodně k lékaři zajděte, nejprve k obvodnímu - který provede základní vyšetření. Vyšetří vás zhodnotí výsledky testů a pokud by něco našel nebo se vaše problémy stupnovaly, odešle vás ke specialistovi, nejspíše na neurologii. Spousta nemocí /někteří odborníci tvrdí, že skoro 80%/ vzniká z chronického stresu a přetěžování, popřemýšlejte o tom, než bude na řešení pozdě. Tělo vám chce ukázat, že je přetížené, proto se objevují potíže. Jistě přijdete na to, co vám nejvíc škodí a jak zmírnit stresy ve svém životě. Pokuste se o to, držím vám pěsti, ale lékaře určitě navštivte, vyšetření a péče o sebe musí jít ruku v ruce. Hezký den.